Een frisse wind …

Post 1 of 13

De eerste Koningsdag is geweest. Het was lekker weer, zonnig en voldoende wind om de vlag en wimpel te laten wapperen. Aanleiding voor velen om dit feest of ‘het eigen feestje’ te vieren, op straat en op de terrassen.

Voor kinderen de jaarlijkse kleedjesmarkt; kijkers ‘hun winkel’ in trekken, waar aanprijzen, onderhandelen en verkopen. Plezier hebben en extra geld verdienen om leuke dingen van te kopen: “Wie maakt me los!”

Voor ouders van deze kinderen: Begeleiding van dit (leer)proces, bescherming van hun kind en de prijs en benadrukken, dat zij bij voorkeur niks meer mee terug willen nemen naar huis.

Voor kopers de gelegenheid iets ‘waar ze al jaren naar op zoek waren’ voor nog minder dan weinig te kunnen kopen, maar dan moet die stereo van € 2,50 het nog wel doen!

De koning en de koningin waren (weer) op bezoek in 2 plaatsen die alles uit de kast hadden getrokken om het hen en hun gevolg goed naar de zin te maken, wat overigens (weer) geslaagd was, gezien de reacties achteraf. Zeker toen, bij verrassing, de drie prinsessen ’s middags ook aanschoven. Was hun kleedje al leeg verkocht of zit Maxima nu nog steeds met ‘de rommel’ waar ze op zolder weer een plekje voor moet zien te vinden?

De speculaties gaan, dat Koningsdag volgend jaar een andere opzet krijgt. Slik ……. denken veel medelanders. “Wat gaat ‘ie veranderen, het is toch prima, we doen dit al jaren zo!”

“De koning wil er zijn eigen invulling aan geven”, zegt men, terwijl hij zelf ook ergens zegt: “Waarom iets veranderen, wat een succes is” …

Ook ik ben benieuwd naar zijn nieuwe ideeën, want ja, het is al jaren hetzelfde en ja, het kost veel geld. Dit moet ook op een andere manier kunnen worden ingevuld.

Beste Koning, aan u de schone taak een frisse wind te laten waaien door ons Oranjelandschap. Wanneer u hierbij succesfactoren als verbroedering en plezier meeneemt, dan ben ik voor! U heeft nog een jaar: Wacht niet te lang ons hierover bij te praten, dan kunnen we er vast aan wennen!

Groet,

Diana van der Zwet

Koningsdag 3

Share

Dit artikel is geschreven door Diana van der Zwet

Menu

Copyright © 2024 coachenopresultaat.nl. All Rights Reserved.  Premium WP Plugins