Help! Ik heb hulp nodig!

Post 11 of 13

Afgelopen week heb ik weer mogen ervaren, dat hulp vragen me meer oplevert, dan met mezelf, in een cirkeltje blijven ‘worstelen’, als ik ergens tegenaan loop. Ondanks dat, vind ik het niet makkelijk om hulp te vragen. Wat is dat toch?

Ik heb mezelf eens onder het vergrootglas gelegd en mijn analyse is dat ik een grote prestatiedrang heb, hecht aan onafhankelijkheid en zelfstandig wil kunnen handelen. Door hulp te vragen en m’n vraagstuk te delen, worden al deze behoeften geraakt en ontstaat er een gevoel van kwetsbaarheid.

Ik laat zien, dat ik het in m’n eentje ook niet altijd weet en kan en dat, ook ik, anderen nodig heb om een prestatie neer te kunnen zetten, een probleem op te lossen of een vraag te beantwoorden. En is dat dan erg?

Nee, dat is niet erg! Delen geeft lucht en lucht geeft ruimte voor andere inzichten, ideeën en mogelijke oplossingen.

Deze week was weer een leermoment, want juist door hulp te vragen, ben ik dichter bij de oplossing gekomen en tot een stukje zelfacceptatie: Ik kan veel én ik kan niet alles!

‘Practice what you preach’

Groet, Diana

Share

, , , , ,

Dit artikel is geschreven door Diana van der Zwet

Menu

Copyright © 2022 coachenopresultaat.nl. All Rights Reserved.  Premium WP Plugins