Een netwerk als je 80 bent …

Post 10 of 13

Aan de keukentafel, nadenkend over de afgelopen week, bedenk ik me, dat het thema ‘Netwerk’ centraal stond. Nu is dat natuurlijk logisch in mijn geval, zul je denken, terwijl je dit bericht leest, want ‘jij hebt een eigen bedrijf en daar hoort netwerken bij…….’ Dat klopt én daar heb ik dan dus ook tijd aan besteed én plezier aan beleeft. Dat is echter niet, waar dit blog over gaat. Dit gaat over het Sociale Netwerk.

Waar ik me na, de afgelopen week nog bewuster van geworden ben, is dat een sociaal netwerk voor mensen echt belangrijk is. Ik heb een aantal contactmomenten gehad, als coach en privé, waarbij voor mij het nut én de noodzaak van een sociaal netwerk  nog duidelijker is geworden. Een tweetal voorbeelden:

1. Een vrouw met o.a. een verslavingsverleden, goed bezig haar leven naar haar wens in te richten, in het werk en privé. Wil absoluut niet meer terug in oud gedrag, maar zegt ook ‘haar momenten’ te hebben. Vragend naar haar sociale netwerk kwam ze tot vader, kind, collega’s en nog wat ‘vrienden van vroeger’. Dit was een bewustwordingsmoment voor haar en ze heeft dit als een aandachtspunt benoemd.

2. Op bezoek bij een oude dame, boven de 80 jaar, weduwe, fysiek beperkt, slechtziend en evenwichtsstoornissen. Eenmaal per week komen de hulp, kinderen en/of  kleinkinderen én de (huis)arts ziet ze regelmatig. Deze dame had misschien ooit een groot sociaal netwerk, maar ja, als je 80 bent …..

Probeer je voor te stellen: “Hoe ziet mijn sociale netwerk eruit?”

– als ik niet (meer) werk

– als ik geen Facebook (meer) heb

– als ik een moeilijk moment heb

– als ik geen partner heb, kinderen

– als ik ouder ben…

Ik hoop voor je, dat dit een beeld is, wat je aanspreekt.

Groet, Diana

Share

Dit artikel is geschreven door Diana van der Zwet

Menu

Copyright © 2022 coachenopresultaat.nl. All Rights Reserved.  Premium WP Plugins